2009. szeptember 13.

ISTEN NEVEI XXXI-IK LECKE

Geofrey Bull Isten Neveert volt bortonbe zarva.Egy kis szuk cellaba ahol nem lathatta a napvilagot.Kinozva volt a vegletekig, s megis megorizte szellemet s ertelmet egeszsegben.Hogyan sikerult ez neki mikor minden ellene volt?Hogy tudott megis hinni mikor kinzoi kezeben volt?
Elviselte mindezeket,s Isten volt orome mert ismerte Isten nevet a IEHOVA-SAMAT ami azt jelenti hogy"OTT LAKIK AZ UR"
Ez ontott bele lelket,adott kitartast a kinokban,egyedulletben,elhagyatottsagban,ellensegei kezeben,mert tudta hogy Isten ott van vele.
Errol ir konyveben" Isten az ero mindenekfelett" -amikor mindenet elvettek s kijelenettek hogy kedveseitol is orokre elkoszonhet,tudta hogy Isten jelenletet senki sem tudja tole elvenni.
"O volt a kenyerem,melyet kinzoim nem ismertek.Az Ur megelevenitett,csillogtatvan arcat rajtam." "Az en reszem az volt hogy hogy arcat lassam egy sotet helyen"

Mert jobb egy nap a te tornáczaidban, hogysem ezer másutt; inkább akarnék az én Istenem házának küszöbén ülni, hogysem lakni a gonosznak sátorában! 12. Mert nap és paizs az Úr Isten; kegyelmet és dicsőséget ád az Úr, nem vonja meg a jót azoktól, a kik ártatlanul élnek. 13. Seregeknek Ura! Boldog ember az, a ki bízik benned.Zsolt.84

Isten nepe rabsagba hurcoltatott,engedetlensege miatt,70 evig.
Mert ezt mondja az Úr: Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, meglátogatlak titeket és betöltöm rajtatok az én jó szómat, hogy visszahozzalak titeket e helyre. Jeremias 29:10
Isten hazanak kuszobetol el voltak tiltva.
Ezekiel 10:18-ban a profeta latja :És elvonula az Úrnak dicsősége a ház küszöbétől, és álla a Kérubok föle
. És felszálla az Úrnak dicsősége a város közepéből, és álla a hegyre, mely a várostól keletre van
11:23
Isten igazsagossaga nyilvanult meg ebben is ,nepe engedetlensege miatt.Isten egy uj Nev alatt jeletette ki magat nepenek-IEHOVA -SAMA vagy OTT LAKIK AZ UR!
Ezekiel konyvenek utolso reszeben talalkozunk vele:
. Köröskörül tizennyolcezer sing; és a város neve ama naptól fogva: Ott lakik az Úr!
Ne feledjuk hogy a Bibliaban Isten nevei az Ur jellemet es munkajat fejezi ki.
Mikor Isten"OTT LAKIK AZ UR " nevet adta Ieruzsalemnek O ezzel megigerte hogy jelen lesz ott.Ez a Nev adott batorsagot,tamogatast nepenek.
Ma nekunk is szuksegunk van Isten jelenletere mert csakis igy erzekeljuk jovonket: "kivánatos véget adjak néktek."
Nem eleg nekunk csak a jelenre nezni mivel" Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk"Filippi 3:20

1 megjegyzés:

Módi Noémi írta...

Köszönöm, reggelre már jobban is voltam:) és betudtam menni a korcsolyás órámra 8ra:D Áldott szép napot!