2009. május 1.

HAT EZT MEG KI HINNE



Hogy Raul Amerikabol hazafele,annyi finom falat utan jo nehanyszor felkert hogy kremest keszitsek mire hazaer.
Hat en a kremest igy keszitem,mert elkeszitettem.A lapokat rendes hajasteszta receptjevel,csupan a zsiradek kevesebb.Egy kg liszthez 1/2 zsiradekot(haj,margarin)szamitok,mig a hajashoz 0,700 kg.Egy tojassal es vizzel vegyitett ecettel gyurom.Egy kg lisztbol 10 lapot keszitek.
A kremnek odateszek 1,5 l tejet fonni, s kozben kikavarom a 7 tojas sargajat jo habosra cukorral(izles szerint en csak 7 kan.)Ehhez hozzavegyitek a vegen 9 kanal nagyon jo minosegu lisztet.Persze ha szukseges ,es szukseges ,meg tejjel higitom.A feherjet jo kemenyre verem s hozzaadok 3 kanal cukrot.Ekozben a tejem biztosan fo.Elfelejtettem mondani-irni,hogy a sargajat labasban keszitem, s a fovo tejet razuditom,eloszor felet,majd lassankent a tobbit.S szepen kavargatva,megfelelo kemenysegure fozom,a vegen hozzaadom a feherjet s ket percet azzal is fozom.Ezt a kremet ket lapra osztom,a lapokat elozoleg felvagom,majd beboritom a masik lappal.Miutan kihul megforditom s a felvagott lap kerul felul.

Nincsenek megjegyzések: