2012. április 30.

HETFOTOL HETFOIG


Az , hogy nap mint nap szukseget erezzuk , hogy atjarja szivunket, lelkunket Isten Igeje, mind Istentol van.O az Aki belenk helyezte ezt a szukseget, s mind O az Ki oromot, aldott allapotot munkal bennunk ezaltal.O volt az is Ki ujjaszult minket irgalmassaga altal egy elo remenysegre(1Peter 1:3) romolhatatlan,szeplotelen es hervadhatatlan oroksegre,mely a mennyekben van fenntartva szamunkra.
  Viszont az mar rajtunk mulik, hogy megmaradunk-e ebben az eredeti allapotban, megelegedve azzal , hogy Isten gyermekei , megvaltottjai vagyunk,vagy tovabb novekedunk a hitben, hagyva , hogy Isten formalja belso emberunk, elerven a nagykorusagot.
   Sajnos sokan vannak ebben az allapotban megrekedve , mint ahogy Pal apostol is mondja a korintusbelieknek , hogy tejnek italaval es nem kemeny eledellel taplalta oket.
Ugy kepzelem valahogy mint amikor felvetelizunk , s sikeres vizsgaval bejutunk egy intezmenybe, es ennyinel megrekedunk, tovabb nem fejlesztjuk kepessegeink, s vegig azon ragodunk milyen szep vizsga volt, de a vegso diplomat sosem vesszuk el.
Tovabb kell lepnunk, nap mint nap tanulni, s nap mint nap levizsgazni abbol a mit tanultunk, vagyis megelni azt bizonyitani, novekedven,megerosodven,es:

. Kinek-kinek munkája nyilván lészen: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minémű legyen, azt a tűz próbálja meg. 
  14. Ha valakinek a munkája, a melyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi. 
  15. Ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga azonban megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül. 1Kor.3


Torekedjunk erre!

2012. április 27.

LEHETSEGES , HOGY EGY IDEIG

Hianyozni fogok innen, mert valami problema van a szamitogepunkkel.Keves ideig beenged majd ujbol nem, ugyhogy most mig meg lehet megirom ezt a bejegyzest.A monitor (igy -e magyarul?) nem mutat.Nem nagyon tudom tehnikailag kifejezni magam.Remelem nem tart sokaig mig megoldjuk, addig is aldast kivanok mindnyajatoknak.

2012. április 25.

HA SZERDA AKKOR TEA

ALDOTT NAPOT!KELLEMES TEAZAST!

2012. április 23.

HETFOTOL HETFOIG

Mint mar emlitettem a blogon,Daniel konyveben idoztem ezekben a napokban, s ugyanakkor Peter apostol tanacsolt, batoritott szavaival.
. Meg tudja szabadítani az Úr a kegyeseket a kísértésekből




ti tiszta gondolkozástokat emlékeztetés által serkentgetem; 


Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.

2012. április 18.

HA SZERDA AKKOR TEA

Csalan teat iszom, s kozben ebben gyakorlom magam.
 És orczámat az Úr Istenhez emelém, hogy keressem őt imádsággal, könyörgéssel, bőjtöléssel, zsákban és hamuban

Persze nem a karamell szelettel, ez a csaladtagoknak keszult(inkabb)

ALDOTT NAPOT!

2012. április 17.

HETFOTOL HETFOIG

Semmikeppen sem szerettem volna ezt a napot(hetfot) atugrani s megis azt tettem.Most mar tudom , hogy ma kedd, de elnezest kerek.
     Az elmult het az unnepre valo keszulodessel telt (ezuttal ferjemmel unnepeltem) ,viszont hagytam , hogy az Ige is szoljon.
Ugy hiszem tobben is vagytok ugy mint  en ami a szeretteink megtereset illeti.Evek ota konyorgunk Istennek ezert s varjuk a valaszt ra.
 Daniel konyvenek 9-ik es 10-ik resz batoritott ez alkalommal.
 És értésemre adá, és szóla nékem és monda: Dániel, most jöttem ki, hogy értelemre tanítsalak. 9:22

. És monda nékem: Ne félj Dániel: mert az első naptól fogva, hogy szívedet adtad megértésre és sanyargatásra a te Istened előtt, meghallgattattak a te beszédid, és én a te beszédeid miatt jöttem.10:12
Elolvasando az egesz resz nemcsak ezek az Igek.Nem szeretnek semmit hozzafuzni mindenki vegye le az eppen neki szolo uzenetet.

2012. április 11.

HA SZERDA AKKOR TEA

Szeretettel varlak egy afonya teara!Esatobbi!

2012. április 9.

HETFOTOL HETFOIG

Szeretem a valtozatossagot!Mindenben!Vannak olyan fontos dolgok eletunkben mely semmi esetben sem szeretnem ha egyszeru megszokassa valna.Hanem mindenik valami ujat frisset hozzon.A kapcsolataink, unnepeink,kijelenteseink.Nem szeretnem ha kozhelykent szolnank vagy elnenk meg olyan dolgokat melyek valtozast hoztak eletunkre, vagy eppen nagy jelentoseggel birnak.
  Vallom azt, hogy Istennel valo talalkozasom teljesen megvaltoztatta eletem.Az, hogy O szivemben is feltamadt,s bearanyozta eletem, mindent ujja tett veglegesen.A Vele valo jaras Kaland.Igazabol akkor kezdodott el eletem, mert betelt ertelemmel.Hirtelen mindennek ertelme lett.Es az ,hogy " van ertelme" aranybetukkel vesodott szivembe atlenyegitett mindent korulottem.
  Mert ugye addig csak egy voltam a sok kozul s nem lattam semmi ertelmet annak, hogy rohanok , rohanok , mindegyre ugyanazt teszem, unalmas egyhangusaggal, s mindennek vege ott volt egy tatongo sirban porra leven.
  Viszont az URES SIR  jelentese mindent megvaltoztatott "ujja szult " korulottem!
Ez egy nagyszeru latvany!
Mar nem akarmilyen "egy " vagyok a sok kozul, hanem Isten , a Hatalmas Isten gyermeke.
S ez mindent atlenyegit!
Mert " egy " vagyok azok kozul kik oroklik a mennyet.
Istennek örököse is Krisztus által.
Ezt tudvan , nem lehet csak ugy egyszeruen unnepelni ez unnepet mert:
Halljátok meg szeretett atyámfiai, avagy nem az Isten választotta-é ki e világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek hitben, és örökösei az országnak, a melyet azoknak ígért, a kik őt szeretik?
Ez az ami megov az egyhangusagtol es lenyegtelensegtol!
Ezert  "Hetfotol hetfoig " sem valhat csak ugy szokassa.
   Ez az en uzenetem ezen a hetfoi reggelen SZERETTEIM!
Gyertek tegyuk fontossa az Ige fenyeben valo talalkozasinkat is!

2012. április 7.

MINDEN KEDVES OLVASOMNAK

 ALDOTT FELTAMADASI UNNEPET KIVANOK!


                                                               

2012. április 6.

EGY ILYEN NAPON MINT A MAI IS

Sulyos kalapacsutesek hangzottak , s a legsulyosabb de annal fontosabb es orokkevalo ertelemmel feltoltott szot ejtette ki szajan a legszentebb ember Ki elt e foldon" Elvegeztetett"
  Ha ez el nem hangzik , nekunk semmi remenyunk nem lenne!Orokre elvesznenk!

                                   

2012. április 2.

HETFOTOL HETFOIG



 A te ruháid mindenkor legyenek fejérek, és az olaj a te fejedről el ne fogyatkozzék. 




Örvendezz a te ifjuságodban, és vídámítson meg téged a te szíved a te ifjúságodnak idejében, és járj a te szívednek útaiban, és szemeidnek látásiban; de megtudd, hogy mindezekért az Isten tégedet ítéletre von! 
  2. Vesd el a haragot a te szívedből, és vesd el a gonoszt a te testedből; mert az ifjúság és a hajnal hiábavalóság. 
  3. És emlékezzél meg a te Teremtődről a te ifjúságodnak idejében, míg a veszedelemnek napjai el nem jőnek, és míg el nem jőnek az esztendők, melyekről azt mondod: nem szeretem ezeket! 
  4. A míg a nap meg nem setétedik, a világossággal, a holddal és csillagokkal egybe; és a sűrű felhők ismét visszatérnek az eső után. 
  5. Az időben, mikor megremegnek a háznak őrizői, és megrogynak az erős férfiak, és megállanak az őrlő leányok, mert megkevesbedtek, és meghomályosodnak az ablakon kinézők. 
  6. És az ajtók kivül bezáratnak, a mikor is a malom zúgása halkabbá lesz; és felkelnek a madár szóra, és halkabbakká lesznek minden éneklő leányok. 
  7. Minden halmocskától is félnek, és mindenféle ijedelmek vannak az úton, és a mandolafa megvirágzik, és a sáska nehezen vonszolja magát, és kipattan a kapor; mert elmegy az ember az ő örökös házába, és az utczán körül járnak a sírók. 
  8. Minekelőtte elszakadna az ezüst kötél és megromolna az arany palaczkocska, és a veder eltörnék a forrásnál, és beletörnék a kerék a kútba, 
  9. És a por földdé lenne, mint azelőtt volt; a lélek pedig megtérne Istenhez, a ki adta volt azt.




A  predikator ihletett ezen a heten