2010. március 29.

EZ PEDIG A FERJEM MEGLEPETESE

TUNDERJARAS VOLT NALUNK



Mig odajartam Olteniaba.Meglepetes vart itthon.Oceanontuli kedves testvernom gondolt ram s meglepett egy karacsonyi DVD-vel.
Orom volt szamomra ismeros arcokat fedezni fel-gondolok itt Judith-ra meg Johannara, s gondolom Johanna lanya is(tevedek?)
Csodalatos osszeallitas.Koszonom kedves Johanna!
En csupan virtualisan kuldom ezt a viragot konyhambol mely ugyancsak vart ram mikor megerkeztem.
Az Ur aldjon meg!Behoztad hazamba a new yorki gyulekezetet!

2010. március 28.

AMI LEGINKABB TETSZETT


Ma a blogvilagban ,hogy olyan gyonyoru viragzudulat fogadott mindenfele .Igazi tavaszi hangulat,persze nagyszeru keret viragvasarnapnak.
Nalunk egesz nap esett az eso,s habar jolesett volna egy kis -tobb napsutes halat adtunk Mennyei Atyanknak az eso aldasert, ami eppen idejeben jott az elszort magoknak a kertben.
Gyonyoru jacintok vartak ram is idehaza ,de sajnos a gep elromlott(fenykepezo) s nem tehettem be,na meg a meglepetest sem amivel ferjem vart ujbol .Ugylatszik ez is hagyomannya valik, tavaszi tavolletem alkalmaval valami ujat produkal.Most eppen a kaput ujitotta fel.Most csak a regit teszem fel mert elromlott a kep az uj kapuval,szoval ezt a fareszet cserelte ki uj anyaggal.Ez a kep meg a nyaron keszult.Az a festettlen resz a kapun ,a logan helye ahol eppen beugrott egy eve udvarunkba.

2010. március 26.

LEGYEN AZ UR ALDOTT

HAZAERKEZTUNK A TEGNAP!BOVEBBEN MAJD HOLNAP TALAN!ALEXE HOZOTT AZ EGESZ CSALADDAL UGYHOGY MA TELT NAPUNK VAN!

2010. március 24.

A MAI NAPOM ITT TOLTOTTEM

Segiteni jottem de nem volt helyem.


IRGALMAS AZ UR

Es jo korulmenyek kozott hazahozta oket...Meg egy nap s utazom en is ........hazafele.
Olyan hamar eltelt ez a honap,sokat terveztem,keveset tehettem meg.S megis ugy tunik olyan regen eljottem hazulrol,de csak ha haza gondolok.
Minden(ki) var otthon:ferjem,szomszedaim,allataim ,kertem.Bizonyara meglepetesek varnak otthon,mint mindig.Nagyot nottek az apro viragok,tyukjaim tojnak(hogyisne ha ferjem vezerli oket,muszaj)
O a ferjem is vegzett nehany valtoztatast mint mindig!
Ugyhogy:utrafel!

2010. március 23.

NEHANY PERCE LESZALLOTT






Bukarestben a gep,mely hozta gyermekeimet.

2010. március 22.

UGYE HA MAR SZULINAP,AJANDEK IS JAR

Ezt itt kaptam meg!
Meghatottan olvastam mint kiegeszitot lelkipasztorom visszaemlekezeset.Olyan lett ez mint pontosan beillo puzzle kockak.Ami kimaradt nalam, o kiegeszitette.Persze van benne szamomra ismeretlen reszlet is.
Ezuttal szeretnem megkoszonni!

NAGYKORUVA LETTEM


Igen ma marcius 22-en toltom a 18 evet!
Ma 18 eve az Ur irgalmassaga altal a keresztseg vizeben is bizonysagot tehettem arrol hogy az Urat valasztottam eletem Urava.
Miutan kethonappal azelott egy kolozsvari radioadas alkalmaval ahol akkor Borzasi Istvan kolozsvari (akkor) lelkipasztor hirdetett iget,ujjaszult s elvette buneimet(1Peter 1:3)
Aldott nap,aldott emlekezes erre a napra!
Nap melyet az Ur valasztott:O szolott:"Vasarnap elmesz Kozsvarra s bemeritkezel!"
Lehet nemelyeknek furcsan hangzik,de igy tortent.Mivel akkor meg hivo kozzossegben nem jartam,csupan otthon kezdtem el egyedul tanulmanyozni az Iget,ember nem szolhatott,:nezd nem eleg az hogy ily oromre leltel buneid bocsanata altal szukseges ezt be is pecsetelni.Nem ,nem volt ember mellettem s Istennek kellett szolnia.Hatarozottan!Oly hatarozottan hogy tudtam azon a napon be kell meritkeznem.Meg akkor is ha eloszor tettem labam a kolozsvari gyulekezetbe,meg akkor is ha senki sem ismert ott,meg akkor is ha nem volt tervezve bemerites arra a napra,meg akkor is ha azt sem tudtam miben all a bemerites(ez volt az elso amit lattam)
Egyszoval minden "rendellenes " volt.Emberileg.De az Ige szerint nem ,mert ott van Filep es a szerecsen komornyik peldanak(Apos.Csel.8:26-40)
Az Ur dontotte el ezt a napot, s meg ha volt keves ellenkezes is vegul is megtortent.A bemerites.S aldom az Urat,hogy O valasztott szamomra csaladot(gyulekezetet"ahova tartozzak s ahol elkezdjem elso lepeseim a hit utjan.
Ezt a napot melyet bevesett emlekezetembe"..mert ez az a nap mit az Ur rendelt..."
Minden uj volt szamomra ezen a napon:az hogy bizottsag ele kellett alljak,megvallni hitem,bizonysagot tenni a gyulekezet elott(amibol azt hiszem senki nem hallott semmit mert valami sirasba fult szavak voltak),az hogy feher ruhat kertek tolem, mirol semmit sem tudtam,az hogy egesz Igehirdetes alatt folytak konnyeim mert nem tudtam megallitani,meg hogy egy kislany papir zsebkendot hozott(most mar o is nagykoru), hogy egy kedves testverno segitett vizes ruhaimtol szbadulni, s iges konyvjelzot adott, amit ma is orzok.meg hogy virag is jart nekem ezen a napon(ezt sem tudtam)
Mert en akkor csak egyet tudtam:Az Ur szolott:elmesz...es bemeritkezel!

AZERT DICSERLEK TEGED URAM A NEMZETEK KOZOTT ,ES ENEKET ZENGEK A TE NEVEDNEK!

2010. március 21.

VENDEGEKET VARTUNK


Gondolom jol ereztek magukat.

2010. március 20.

2010. március 18.

1974 MARCIUS 18-2010 MARCIUS 18

Mi minden szulonek anyanak a vagya? hogy gyerekeit dicserjek.Nem?Az iskolaban tanarai,baratai,a szomszedok,munkatarsai!
Ez volt az en vagyam is.Lestem teljesitmenyeit,hogy dicseretremeltoak legyenek!Es ez mind jo!
Csakhogy miutan megtertem,minden vagyam az volt hogy fiaim dicserjek az Urat,mint Megvaltojukat,eletuk Urat.S az Ur irgalmas volt hozzank,s teljesitette vagyamat.
Raul nagyobbik fiam ki ma 36 evet tolt ,16 eve dicseri s szolgalja elete Urat.
Nincs ennel nagyobb orom egy anyanak.Ezert vagyok halas az Urnak, hogy nekunk ajandekozta 1974 tavaszan.
Elj soka kedves fiam s dicserd Urad eleteddel!

2010. március 14.

CAMDENTON MISSOURI




Itt tartozkodnak jelenleg Raulek.Ide repulesuk egyeltalan nem volt veszelytelen,eros vihar dult, s visszafordultak eredetileg,mikor Pensecola-Floridabol felszalltak,majd mikor ujbol felszallt a gep meg mindig veszelyes volt a repules s 10 perci repules utan a gep minden porcikajabol rezgett, majd pedig egy olyan hirtelen zuhanas kovetkezett hogy egyszeruen az utasok a szek felett maradtak.Amint Raul irja, nagyon furcsa erzes volt s vegul kiabalasok kozepette a gep helyreallt, de mindenkit megerintett ez a megeles ,kijelentven nemelyek hogy miota repulnek nem volt ilyenben reszuk.Vegulis az Ur irgalma altal megerkeztek Atlantaba s onnan Camdentonba,ahol 10 napot tartozkodnak,s majd az Ur engedelyevel 22-en utaznak haza.23-ara varjuk. Azon az ejjelen mikor ok repultek szinte ejjel ket ora volt es en meg mindig konyorogtem erettuk s utukert hogy az Ur legyen irgalmas hozzank.Alig vartam hogy nalunk deluta 5 legyen hogy csengethessek, s akkor mondta Raul hogy olyan 1-2 ora lehetett nalunk mikor ez a kaland veluk megtortent.Halaval telt meg ujbol az en szivem.

2010. március 10.

CSODALATOS DOLOG

Amit itt olvastam!
Igen ejjel nappal dicsoitik az Urat! Ez pedig itt tortenik .Mint annak idejen Anna, az ozvegyasszony az Ur Jezus szuletese elott.Akkor is nagy varakozas volt a Foldon:
36. És vala egy prófétaasszony, Anna, a Fánuel leánya, az Áser nemzetségéből (ez sok időt élt, miután az ő szűzességétől fogva hét esztendeig élt férjével,
37. És ez mintegy nyolczvannégy esztendős özvegy vala), a ki nem távozék el a templomból, hanem bőjtölésekkel és imádkozásokkal szolgál vala éjjel és nappal. Lukacs 2:36-37
Ma is varjuk;
És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
És a Lélek és a menyasszony ezt mondják: Jövel! És a ki hallja, ezt mondja: Jövel! És a ki szomjúhozik, jőjjön el; és a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.
Ezt mondja, a ki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!
21. A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

2010. március 9.

A MEGIGERT MARCIUS 8-AI KEPEK
















Ami szamunkra orvendetes volt, szep szammal jottek vilagi nok,olyannyira hogy nem volt elegendo a szek.Olyan jo bizonysagot tenni Urunk szereteterol.





SAJNOS TOROLNOM KELLETT

Elobbi bejegyzesem a Noi nap unneplesevel,mivel olyan szemely hagyott megjegyzest akinek a jelenlete, blogjanak tartalma miatt nem volt kivanatos blogomon.Mivel meg mindig van problemam a tehnikai kerdesekkel, s nem tudtam csupan azt a megjegyzest torolni hat mindet toroltem, de kedves Kriszta meg Naomi elolvastam megjegyzeseteket s koszonom.
Miutan szert teszek a kepekre ismetlem a temat.Addig is bocsanat baratnoim hogy toroltelek.

2010. március 5.

ILYEN ALDOTT BARATNOK MELLETT


Az unnep igazi unnepe lesz !Koszonom kedveseim!Olyan szep meglepetes volt szamomra ,reggel erre nyitni a gepet.Habar eloszor a telefonhoz nyultam s felkoszontottem ferjemet 37-ik hazzassagi evfordulonk alkalmabol(Johanna kozel jartal)

Ilyenkor az jar az eszedben ,hogy sok vagy keves,en azt mondom nem sok.Ha mint egy ember eletet vesszuk figyelembe , milyen szep is a 37 -ik ev.Raul peldaul 36-ot tolt 18-an.S sugarzik a fiatalsag belole.

Igy a mi (ferjem meg en) evfordulonk is!Nem az evek hatarozzak meg hogy mit is jelent hanem mi.Hogy mit is sugarzunk!Fiatalsagot,derut,vagy faradsagot,unottsagot? Erezzuk meg-e azt a bizonyos:"Nem tudok nelkule elni!"

egybeszerkeszto erzest?!

Itt nem beszelek a kisebb nagyobb bajokrol, surlodasokrol ami barmilyen kapcsolatban feluti a fejet,hanem arrol az altalanos erzesrol ami csak ugy elfog ,s uralja kapcsolatunkat.

Kerdesek amire nekem is nektek is megvan a valaszunk.S onmagunknak felelunk.En csak annyit mondok:Legyen az Ur aldott!Halas az en szivem!

S most nezzetek a meglepetest.Johanna ezt irta :

37 eve csiszolodtok

hogy idaig jutottatok

Hogy habar faj a kimondott szo

Megis konnyes szemmel egymasra mosolyogtok


ISTENEM ha kerhetunk

sok sok evet adj meg nekik

Hogy mint sima gyongykovek,sarok nelkuliek,

ne fajjanak a szavak s a tettek

Boldogan eljenek egymas mellett.

Koszonom Johanna.


Kedves Annuska ,mar elore kivanom nektek is Isten tovabbi aldasat szep ,peldas hazassagotokra,s koszonom a szvakat"hazi oltar Isten dicsosegere"Megszivlelem

s meginkabb fogok erre torekedni!


Kedves Olga ezuttal fogom megkoszonni hogy besoroztal(olvasoim koze),

Koszonom az Iget:"Tanits minket ugy szamlalni napjainkat ,hogy bolcs szivhez jussunk"




EZ MAR HAGYOMANNYA VALT


Hogy hazassagi evfordulonkat kulon unnepeljuk.Ez mar a harmadik ev.

Bizonyara holnap reggel telefon beszelgetes kozben megisszuk "egyutt" kavenkat,majd kolcsonosen felkoszontjuk egymast.

Na de mar ejfel elmult ,nincs erom elmelkedni,majd holnap frissen beszamolok,mert egy ilyen fontos napot nem lehet csak ugy osszecsapni.Foleg ha ugy 400 km all kozottunk.

Csak ezt a kepet talaltam ezen a gepen.Ez is a tavalyi.

Hogy hany ev is, lehet valamelyiketek emlekszik a tavalyrol(nem utananez)

2010. március 3.

AZ ELSO KEPEK AMERIKABOL




Az Ur irgalmas s minden rendben odaat.A gyulekezetek mellett latogatjak a varosokat is ,a tegnap eppen egy repulogep-hordozo-t latogattak meg.Beszeljenek a kepek.